Otvorena pita prepuna fila
Foto: Letina kuhinja

Otvorena pita prepuna fila

Sastojci:

  • 500gr brašna
  • 1 supena kašika soli
  • 2 supene kašike ulja
  • 300ml mlake vode
  • svinjska masta

Sastojci za nadev:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika masti
  • 500ml kiselog mleka
  • 4 jaja
  • So
  • Vlašac
  • Biber
  • Beli luk u prahu
 

Priprema: Sastojke za testo sjediniti i umesiti glatko testo. Kada odstoji, preseći na četiri dela i razvući oklagijom. Tri dela premazati svinjskom masti. Složiti jedan preko drugog pa ostaviti da odstoji. Zatim razviti testo, premazati mašću i iseći. Opet pustiti da testo odmori, nakon toga razviti veliki krug i prebaciti ga u posudu za pečenje, sipati fil, a stranice zatvoriti. Peći na 200 stepeni 25-30min. Prijatno!

Izvor: stil.kurir.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.