Pana kota (Panna cotta) sa kafomvvv

Pana kota (Panna cotta) sa kafom

Panna cotta sa kafom je sofisticirana interpretacija klasičnog italijanskog deserta, što se doslovno prevodi kao "kuvana pavlaka". Njegova svilenkasta tekstura, koja podseća na puding, harmonično se kombinuje sa intenzivnim ukusom kafe, pružajući neodoljivu dozu kofeina u slatkom obliku.

Sastojci

Panna cotta
80 ml kreme za kuvanje
80 lekova
1 kašika šećera
1½ kašičice instant kafe
½ kašičice agar agar praha

Šećerni sirup
50 grama smeđeg šećera
15 mlvoda

Dekoracija
rendana čokolada

Priprema

Zagrejte mleko, pavlaku, šećer i kafu u šerpi na srednjoj vatri dok se sastojci ne sjedine.

Kada se smesa malo zagreje dodati agar agar i zagrevati dok ne počne da ključa. Stalno mešajte da ne zagori.

Skinite lonac sa vatre i sipajte dobijenu smesu u manju posudu. Nežno kucnite po tiganju da biste uklonili mehuriće vazduha.

Stavite posudu u frižider oko sat vremena ili dok se smeša potpuno ne stisne.

Dodajte smeđi šećer i vodu u lonac i zagrejte dok se šećer potpuno ne rastvori.

Ohlađenu i stvrdnutu panakotu izvadite iz posude na tanjir i prelijte je sirupom.

Ukrasite rendanom čokoladom i poslužite!

Možda će vas interesovati i ovo: