Piškota kolač: Prosto se topi u ustima
Sastojci:
- piškote 1 pakovanje
- mleko 1/2 litra
- jaja2
- margarin 125 gr
- šećer 8 kašika
- brašno 1 kašika
- griz2 kašike
- gustin 1 kašika
- banane 3
- šlag2 kesice
- sok od narandže 2 dl
Uputstvo za pripremu:
Od pola litre mleka odvojiti jednu šolju a ostatak staviti da se kuva sa 125 g margarina. Umutiti 2 žumanca sa 4 kašika šećera, 1 kašike brašna, 2 kašike griza i 1 kašike gustina. U ovo dodati onu odvojenu šolju mleka pa zakuvati u ostatak mleka kada provri. Posebno umutiti 2 belanca sa 4 kašika šećera u čvrst šam pa ga dodati u vruć, predhodno skuvan krem, i promešati varjačom da se što bolje sjedini. U kalup poređati red piškota natopljeninog sokom.
Preko poređanog keksa nasuti vruć fil i poravnati površinu. Sipati polako fil da se keks ne ispomera.Preko fila poređati iseckane banane i tako dok se ne potroši fil i banane.
Držati nekoliko sati u frižideru da keks omekša i sve se dobro stegne. Najbolje praviti uveče za sutradan.
Ostaviti da se ohladi pa odgore staviti dve kesice šlaga i ukrasiti po želji.
Izvor: Super recepti