Piškota kolač: Prosto se topi u ustima

Piškota kolač: Prosto se topi u ustima

Sastojci:

- piškote 1 pakovanje

- mleko 1/2 litra

- jaja2

- margarin 125 gr

- šećer 8 kašika

- brašno 1 kašika

- griz2 kašike

- gustin 1 kašika

- banane 3

- šlag2 kesice

- sok od narandže 2 dl

Uputstvo za pripremu:

Od pola litre mleka odvojiti jednu šolju a ostatak staviti da se kuva sa 125 g margarina. Umutiti 2 žumanca sa 4 kašika šećera, 1 kašike brašna, 2 kašike griza i 1 kašike gustina. U ovo dodati onu odvojenu šolju mleka pa zakuvati u ostatak mleka kada provri. Posebno umutiti 2 belanca sa 4 kašika šećera u čvrst šam pa ga dodati u vruć, predhodno skuvan krem, i promešati varjačom da se što bolje sjedini. U kalup poređati red piškota natopljeninog sokom.

Preko poređanog keksa nasuti vruć fil i poravnati površinu. Sipati polako fil da se keks ne ispomera.Preko fila poređati iseckane banane i tako dok se ne potroši fil i banane.

Držati nekoliko sati u frižideru da keks omekša i sve se dobro stegne. Najbolje praviti uveče za sutradan.

Ostaviti da se ohladi pa odgore staviti dve kesice šlaga i ukrasiti po želji.

Izvor: Super recepti

Možda će vas interesovati i ovo: