Pohovane jabuke u mrvljenom hlebu

Pohovane jabuke u mrvljenom hlebu

Sastojci

1 francuski hleb (narezan)
2 jabuke (velike)
5 velikih jaja
1 1/2 čaše mleka
1/2 čaše slatke pavlake
1/2 šolje šećera
1 kašičica cimeta
1/4 kašike soli
2 kašike maslaca
3 kašika smeđeg šećera
2 kašike šećera
2/3 čaše brašna

Priprema

1. Premažite pleh uljem i dodajte krupno izmrvljen hleb i u to umešajte pečene jabuke

2. U posebnoj posudi uzmešajte jaja, mleko i šećer. Zatim dodajte preostale namirnice i mešajte dok se ne sjedine.

3. Smeša se ravnomerno zalepi preko sitnog hleba, pokušavajući da pokrije što više komada.

4. Dodajte kocke maslaca u smesu u blago rastresite.

5. Za prelivanje, u drugoj posudi mešajte smeđi šećer, šećer, cimet, muškatni orah, a zatim maslac. Polako dodajte u brašno dok se ne sjedini.

6. Koristite čiste ruke da biste prelili smešu preko mešavine hleba.

7. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru preko noći.

8. Zagrejati rernu do 180 stepeni. Pecite oko 40-45 minuta ili dok se francuski tost ne ukuva u sredini.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.