Pohovane jabuke u mrvljenom hlebu
Sastojci
1 francuski hleb (narezan)
2 jabuke (velike)
5 velikih jaja
1 1/2 čaše mleka
1/2 čaše slatke pavlake
1/2 šolje šećera
1 kašičica cimeta
1/4 kašike soli
2 kašike maslaca
3 kašika smeđeg šećera
2 kašike šećera
2/3 čaše brašna
Priprema
1. Premažite pleh uljem i dodajte krupno izmrvljen hleb i u to umešajte pečene jabuke
2. U posebnoj posudi uzmešajte jaja, mleko i šećer. Zatim dodajte preostale namirnice i mešajte dok se ne sjedine.
3. Smeša se ravnomerno zalepi preko sitnog hleba, pokušavajući da pokrije što više komada.
4. Dodajte kocke maslaca u smesu u blago rastresite.
5. Za prelivanje, u drugoj posudi mešajte smeđi šećer, šećer, cimet, muškatni orah, a zatim maslac. Polako dodajte u brašno dok se ne sjedini.
6. Koristite čiste ruke da biste prelili smešu preko mešavine hleba.
7. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru preko noći.
8. Zagrejati rernu do 180 stepeni. Pecite oko 40-45 minuta ili dok se francuski tost ne ukuva u sredini.
Izvor: Stvar ukusa