Posna štrudla sa orasima

Posna štrudla sa orasima

Veoma ukusna posna poslastica.

Sastojci:

– 350 g brašna tip 500

– 150 g oštrog brašna

– 1/2 kašičice soli

– 2 kašike vanilin šećera

– rendana limunova kora

– 4 kašike ulja

– 3 dl mlake vode

– 15 g svežeg kvasca

Fil:

– 450 g mlevenih oraha

– 15 kašika džema od kajsija

– 1 kašika vanilin šećera

Priprema:

Izmešajte kvasac, malo šećera, malo vode i brašna i ostavite da naraste, na toplom mestu.

U posudu za mešenje sipajte suve sastojke, izmešajte ih, napravite udubljenje, dodajte tečne sastoje i nadošao kvasac. Umesite glatko testo, dobro ga upakujte i ostavite ga da naraste.

Podelite ga na tri dela, napravite jufkice, pokrijte ih i ostavite da se odmore oko 15 minuta. Za to vreme napravite fil – sjedinite sve navedne sastojke i podelite na tri dela.

Svaku jufku razvijte u pravougaonik okvirnih dimenzija 30×25 cm, premažite filom i uvijte štrudle (po široj strani). Štrudle premažite uljem i ostavite ih da odstoje oko 20 minuta.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 do 200 stepeni oko 25 minuta.

Prohlađenu štrudlu pospite šećerom u prahu.

Možda će vas interesovati i ovo: