
Šam-rolne
Sastojci
4 jajeta
300 g masti
100 g šećera u prahu
2 šoljice mleka
brašno (po potrebi)
ulje
4 šoljice šećera
1/2 kašike sirćeta
Šećer u prahu
Priprema
1. Žumanca, kašiku masti i malo šećera u prahu umutite, dodajte mleko i s brašnom zamesite testo tvrđe nego za hleb.
2. Podelite na 6 jufkica. Svaku jufkicu premažite uljem, pa svaku razvucite u tanku koru.
3. Koru po dužini isecite na trake širine oko 2 cm (trebalo bi da su dugačke oko 20 cm). Svaku traku obavijte oko levka za šam-rolne (mogu da se kupe na pijaci) i pržite u zagrejanoj masti.
4. Stavljajte ih na papirnati ubrus da upije masnoću, pa izvucite levke kad se rolne ohlade.
5. Dok se rolne hlade, umutite šam od belanaca i šećera, dodajte sirće dok mutite, pa punite rolnice i uvaljajte ih u šećer u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.