Sladoled torta

Sladoled torta

Sastojci:

- za koru:

- belanaca 6

- secer 6 kasika

- brasno 6 kasika

- prasak za pecivo 1 kesica

- mleko200 ml

- za Čokoladni fil :

- mleko 400 ml

- zumanca 3

- secer 4 kasike

- puding od cokolade 1 kesica

- brasno 1 kasika

- gustin 1 kasika

- cokolada 100 g

- maslac ili margarin125 g

- za vanil fil :

- mleko 400 ml

- zumanca 3

- secer 4 kasike

- puding od vanile 1 kesica

- brasno 1 kasika

- gustin 1 kasika

- vanilin secer1 kesica

- maslac ili margarin125 g

- i još:

- slag100 g

- mleko ili voda 180 ml

Uputstvo za pripremu:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom.

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od cokolade, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.

Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.

Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila. Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.

Ostaviti tortu da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!

Izvor: Super recepti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.