Sladoled torta
Sastojci:
- za koru:
- belanaca 6
- secer 6 kasika
- brasno 6 kasika
- prasak za pecivo 1 kesica
- mleko200 ml
- za Čokoladni fil :
- mleko 400 ml
- zumanca 3
- secer 4 kasike
- puding od cokolade 1 kesica
- brasno 1 kasika
- gustin 1 kasika
- cokolada 100 g
- maslac ili margarin125 g
- za vanil fil :
- mleko 400 ml
- zumanca 3
- secer 4 kasike
- puding od vanile 1 kesica
- brasno 1 kasika
- gustin 1 kasika
- vanilin secer1 kesica
- maslac ili margarin125 g
- i još:
- slag100 g
- mleko ili voda 180 ml
Uputstvo za pripremu:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od cokolade, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.
Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila. Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Ostaviti tortu da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!
Izvor: Super recepti