
Sočan, lagan: Tri leće za tople dane
Tri leće je desert koji će obožavati cela porodica, a najviše deca, zato što je mekan, sa puno mleka, sladak i ne previše jak.
Sastojci:
Za koru
6 jaja
100 g šećera
150 g oštrog brašna
50 g griza
1 vanilin šećer
½ praška za pecivo
Za preliv
4 dl slatke pavlake
400 g kondenzovanog mleka
7 dl mleka
Za glazuru
700 g preliva od karamele
Priprema:
Kora
Umutiti belance u čvrst sneg, postupno dodavati šećer. Umutiti žumanca sa žicom za mućenje i navedene sastojke, sipati u dublji pleh (25 cmx30 cm) obložen masnim papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 20 minuta.
Pečenu koru malo ohladiti, izvaditi iz pleha, ukloniti papir te obe strane izbosti viljuškom. Na dno pleha uliti slatku pavlaku te vratiti koru (gornja strana pečenog biskvita sad je u pavlaci) i malo je pritisnuti.
Pomešati kondenzovano mleko i obično mleko te preliti koru. Ostaviti oko 45 minuta.
Zatim koru premazati karamelom i ostaviti u frižideru preko noći.
Kolač seći na kocke i ukrasiti mlevenim pistaćima.
Prijatno!
izvor:
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.