Sočan, lagan: Tri leće za tople dane
Tri leće je desert koji će obožavati cela porodica, a najviše deca, zato što je mekan, sa puno mleka, sladak i ne previše jak.
Sastojci:
Za koru
6 jaja
100 g šećera
150 g oštrog brašna
50 g griza
1 vanilin šećer
½ praška za pecivo
Za preliv
4 dl slatke pavlake
400 g kondenzovanog mleka
7 dl mleka
Za glazuru
700 g preliva od karamele
Priprema:
Kora
Umutiti belance u čvrst sneg, postupno dodavati šećer. Umutiti žumanca sa žicom za mućenje i navedene sastojke, sipati u dublji pleh (25 cmx30 cm) obložen masnim papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 20 minuta.
Pečenu koru malo ohladiti, izvaditi iz pleha, ukloniti papir te obe strane izbosti viljuškom. Na dno pleha uliti slatku pavlaku te vratiti koru (gornja strana pečenog biskvita sad je u pavlaci) i malo je pritisnuti.
Pomešati kondenzovano mleko i obično mleko te preliti koru. Ostaviti oko 45 minuta.
Zatim koru premazati karamelom i ostaviti u frižideru preko noći.
Kolač seći na kocke i ukrasiti mlevenim pistaćima.
Prijatno!
izvor: