Štrudla sa makom

Štrudla sa makom

Sastojci:

• čaša brašna 5
• kašika šećera 17
• kašika mlevenog keksa 5
• kašika višnjevače 5
• čaša ulja 1
• čaša mleka 2,5
• čaša vode 1
• suvi kvasac 1
• čaša maka 3
• kašika ulja 5

Uputstvo za pripremu:

Umlačiti čašu mleka, čašu vode, sjediniti sa kvascem i 5 kašika šećera. U veću posudu staviti 5 čaša brašna, 5 kašika mlevenog keksa, 5 kašika višnjevače, čašu ulja. Zatim dodati kvasac i ostaviti testo pod krpom 1 sat.

Na blagoj temperaturi skuvati 1,5 čašu mleka, 3 čaše maka, 5 kašika ulja i 12 kašika šećera. Uz pomoć malo brašna testo podeliti u 3 dela, razvući i filovati. Peći na 160 stepeni oko 35 minuta.. Prijatno:)

Izvor: Super recepti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.