Torta BELA HUANITA gotova za samo 15 minuta, NE PEČE SE
Potrebno je:
200 g napolitanki
10 kašika šećera
litar mleka
500 g šlaga
2 kesice želatina
Priprema:
Bela smesa se pravi tako što se skuvaju šećer i mleko. Zatim se ostavi da se ohladi, pa se u nju doda 2 želatina koja su razmućena u malo vode. Sve to presuti u neku veću posudu gde ćete dalje mutiti. Od 500 g šlaga odvojte oko 100 g za ukrašavanje odozgo. Preostalih 400 g umutite zajedno sa mlekom i šećerom.
Mutiti mikserom dok se ne dobije lepa kremasta smesa.
Zatim tepsiju ili kalup obložimo samoprijanjajućom folijom i tu sipamo deo bele smese. U preostali deo dodamo napolitanke koje smo prethodno izmrvili. Dobro izmešamo, tako da sve napolitanke budu u beloj smesi i onda to sipamo u kalup. Stavimo u frižider da se stegne. Mikserom umutimo preostali šlag i kiselu vodu ili mleko, pa kad se je torta hladna, izvadimo je i ukrasimo odozgo šlagom.
Po izboru za dekoraciju možete koristiti omiljeno voće, pečene lešnike, ribanu čokoladu, mlevene orah... Sve što volite.
Torta je spremna za služenje. Uživaje u kremastom ukusu ove fenomenalne torte.
Izvor: stvarukusa.rs