Torta s čokoladom, bademima, šlagom i marmeladom od nara

Torta s čokoladom, bademima, šlagom i marmeladom od nara

Ko još ne voli čokoladnu tortu? Njenom savršenom ukusu doprineće bademi i džem od nara.

Sastojci:

380 g milerama, 2 jaja, 110g mlevenih badema, 150g brašna, 180g šećera u prahu, 80ml ulja, 80g marmelade od nara, 3dl slatke pavlake, glazura: 200ml slatke pavlake, 50ml vode, 200g bele čokolade, 10g želatina, crni čokoladni preliv za ukrašavanje i nar

Priprema:

Varjačom mešajte mileram, šećer, ulje i mlevene bademe. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smesu razdelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posuta brašnom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Svaki deo dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom.

Prokuvajte pavlaku i vodu, dodajte rastopljeni želatin. Preko sitno naseckajte čokoladu. Mešajte dok se ne rastopi i prelijte preko torte kada temperatura glazure padne na 32°C. Ostavite tortu u zamrzivač dok se malo ne stegne, pa ukrasite linijama otopljene tamne čokolade i bobicama nara.

Izvor: 24sata.hr

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.