Turska Baklava

Turska Baklava

 

Sastojci:

- mleko200ml

- istopljeni maslac 200ml

- jaja1

- žumance 1

- so1kasicica

- prašak za pecivo 1 kasicica

- brašno 1kg

- maslac 1/2kg

- ulje50ml

- šećer50gr

- griz50gr

- šećer2kg

- voda2,5l

- nisesta 1kg

- seckanih oraha 1/2kg

Uputstvo za pripremu:

Od brasna,mleka,istopljenog maslaca,ulja,jaja,soli i praska za pecivo zamesiti tvrdje testo (nepun kg) i ostaviti da odstoji 1h.

Testo podeliti na 45 loptica.Uzimati 5 loptica ,posuti nisestom,stavljati jednu na drugu,i tanjiti oklagijom na velicinu kalupa u kom ce se peci.

Kada se stavi 20 jufki preko njih posuti fil od oraha pomesanih sa 50gr griza i 50gr secera.

Istanjiti jos ostalih 25 loptica na isti nacin.Gotovu baklavu iseci na kockice 6x6 i preliti sa istopljenim maslacom.

Baklavu peci na 100C oko 3h. Za to vreme skuvati serbet od 2kg secera i 2,5l vode(kad prokljuca kuvati 30min)Pecenu i prohladjenu baklavu zapariti vrelim serbetom. PRIJATNO!

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.