
Turska Baklava
Sastojci:
- mleko200ml
- istopljeni maslac 200ml
- jaja1
- žumance 1
- so1kasicica
- prašak za pecivo 1 kasicica
- brašno 1kg
- maslac 1/2kg
- ulje50ml
- šećer50gr
- griz50gr
- šećer2kg
- voda2,5l
- nisesta 1kg
- seckanih oraha 1/2kg
Uputstvo za pripremu:
Od brasna,mleka,istopljenog maslaca,ulja,jaja,soli i praska za pecivo zamesiti tvrdje testo (nepun kg) i ostaviti da odstoji 1h.
Testo podeliti na 45 loptica.Uzimati 5 loptica ,posuti nisestom,stavljati jednu na drugu,i tanjiti oklagijom na velicinu kalupa u kom ce se peci.
Kada se stavi 20 jufki preko njih posuti fil od oraha pomesanih sa 50gr griza i 50gr secera.
Istanjiti jos ostalih 25 loptica na isti nacin.Gotovu baklavu iseci na kockice 6x6 i preliti sa istopljenim maslacom.
Baklavu peci na 100C oko 3h. Za to vreme skuvati serbet od 2kg secera i 2,5l vode(kad prokljuca kuvati 30min)Pecenu i prohladjenu baklavu zapariti vrelim serbetom. PRIJATNO!
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.