Višnje sa komadićima keksa u slatkoj pavlaci

Višnje sa komadićima keksa u slatkoj pavlaci

Sastojci:

- 400 g višanja

- 100 g šećera

- kesica vanilinog šećera

- 100 g čokolade za kuvanje

- prah šećer

- 250 g integralnog keksa (ili više - po želji)

- čaša pavlake

- 250 ml slatke pavlake (ili manje - po želji)

Priprema:

Očistiti višnje i prokuvati ih neoceđene sa 100 g šećera i kesicom vanilinog šećera. Posle dva minuta "kuvanja" procediti tako da ostane 400 ml soka (može i manje). 

U zasebnoj činiji izlomiti integralni keks na kockice, narendati 50 g čokolade za kuvanje i preliti sa sokom od višanja koji vam je ostao od kuvanja.

Sa starne, izmešati slatku i punomasnu pavlaku sa 50 g prah šećera.

U staklenoj posudi naizmeično slagati višnje, masu od keksa i smesu od pavlake. Neka vam poslednji sloj bude od pavlake. Posuti izrendanom čokoladom.

Izvor: Pressonline

Možda će vas interesovati i ovo: