Višnje sa komadićima keksa u slatkoj pavlaci
Sastojci:
- 400 g višanja
- 100 g šećera
- kesica vanilinog šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- prah šećer
- 250 g integralnog keksa (ili više - po želji)
- čaša pavlake
- 250 ml slatke pavlake (ili manje - po želji)
Priprema:
Očistiti višnje i prokuvati ih neoceđene sa 100 g šećera i kesicom vanilinog šećera. Posle dva minuta "kuvanja" procediti tako da ostane 400 ml soka (može i manje).
U zasebnoj činiji izlomiti integralni keks na kockice, narendati 50 g čokolade za kuvanje i preliti sa sokom od višanja koji vam je ostao od kuvanja.
Sa starne, izmešati slatku i punomasnu pavlaku sa 50 g prah šećera.
U staklenoj posudi naizmeično slagati višnje, masu od keksa i smesu od pavlake. Neka vam poslednji sloj bude od pavlake. Posuti izrendanom čokoladom.
Izvor: Pressonline