Brokoli u bešamel sosu. Kako god ga poslužili ovo jelo će biti zvezda ručka.
Ovo jelo je zamišljeno kao bogat prilog uz glavno jelo, ali je, gotovo kod svih koji su ga pravili, postao glavna zvezda ručka.
Pogledajte ovde i zaseban recept kako napraviti bešamel sos.
Sastojci:
– 500 g brokolija
– 1 kocka za supu
– 500 ml mleka
– 250 ml pavlake za kuvanje
– parmezan
– 1 kašika masti
– 2 kašike brašna
– so, biber, beli luk u granulama
Brokoli u bešamel sosu - Priprema:
Operite brokoli, pa ga isecite na cvetove. Skuvajte ga u litru vode sa kockom za supu.
Za to vreme napravite bešamel sos tako što ćete na kašičici masti propržiti dve kašike brašna. Prelijte hladnim mlekom i dodajte začine.
Po završetku dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte dok se ne zgusne, prenosi Index.hr.
Podmažite vatrostalnu posudu i u nju prebacite kuvani brokoli. Prelijte bešamel sosom i pospite parmezanom. Pecite 30 minuta na 200 stepeni.