Brokoli u bešamel sosu

Brokoli u bešamel sosu. Kako god ga poslužili ovo jelo će biti zvezda ručka.

Ovo jelo je zamišljeno kao bogat prilog uz glavno jelo, ali je, gotovo kod svih koji su ga pravili, postao glavna zvezda ručka. 

Pogledajte ovde i zaseban recept kako napraviti bešamel sos.

Sastojci:

– 500 g brokolija

– 1 kocka za supu

– 500 ml mleka

– 250 ml pavlake za kuvanje

– parmezan

– 1 kašika masti

– 2 kašike brašna

– so, biber, beli luk u granulama

Brokoli u bešamel sosu - Priprema:

Operite brokoli, pa ga isecite na cvetove. Skuvajte ga u litru vode sa kockom za supu.

Za to vreme napravite bešamel sos tako što ćete na kašičici masti propržiti dve kašike brašna. Prelijte hladnim mlekom i dodajte začine.

Po završetku dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte dok se ne zgusne, prenosi Index.hr.

Podmažite vatrostalnu posudu i u nju prebacite kuvani brokoli. Prelijte bešamel sosom i pospite parmezanom. Pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.