Brzinska piletina sa kus-kusom - Jelo koje će vas prijatno iznenaditi svojim ukusom.
Jelo koje možete poslužiti kao ručak ili večeru, a ukusno je i sutradan. Jelo vuče korene iz azijske tradicionalne kuhinje. Kombinacija začina, povrća i limete će vas prijatno iznenaditi osvežiti.
Sastojci
1 kašičica svežeg korijandera, sitno iseckanog
2 kašičice čili praha
1 kašika soja sosa
2 kašike maslinovog ulja
200 grama pilećeg filea, isečenog na kockice
150 g brokolija, iseckanog na veće komade
1 crvena paprika, očišćena i tanko isečena
1 zelena paprika, očišćena i tanko isečena
4 mlada luka, seckana
200 ml ključale vode
150 g kus kusa
1 kašika soka od limete
1 kašičica kore limete
2 kašičice korijandera, seckanog
Priprema
Pomešajte 1 kašičicu korijandera, čilija, soja sosa, soli i bibera u činiji. Dodajte piletinu i dobro je prekrijte začinima. Zagrejte kašičicu maslinovog ulja u tiganju i pržite piletinu oko 3 minuta sa svake strane. Izvadite piletinu na tanjir i ostavite na stranu.
U činiju sipajte ključalu vodu, dodajte kus-kus, rendanu koru limete i prstohvat soli i bibera. Pokrijte ploču i ostavite 5 minuta.
U tiganju zagrejte ostatak maslinovog ulja, dodajte brokoli i paprike i pržite oko 4 minuta. Vratite piletinu u tiganj, dodajte mladi luk i pržite oko 2 minuta.
U činiju sa kus-kusom dodajte sok od limete i korijandera, promešajte, poklopite i ostavite još 2 minuta.
Uklonite piletinu i povrće sa vatre i poslužite sa kus-kusom.