
Ćufte sa paradajz sosom i testeninom
Sastojci
bajata zemička
2 glavice crnog luka
500 g mešanog mlevenog mesa
so, biber
kašika ljutog senfa
2 kašike maslaca
kašika maslinovog ulja
2 čena belog luka
450 g paradajza
veza bosiljka
400 g testenine
40 g parmezana
Priprema
1. Potopiti zemičku u vodu ili mleko i ostaviti da se natopi. Očistiti luk i iseckati ga. Zemičku iscediti, izdrobiti i izmešati je sa mlevenim mesom, polovinom luka, pa posoliti, pobiberiti i dodati senf. Od te mase rukom praviti loptice, pa ih na vrelom maslacu pržiti dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju.
2. Zatim propržiti preostali luk. Očistiti beli luk, izgnječiti ga, pa i njega dodati masi. Dodati paradajz u komadima, posoliti i pobiberiti. Staviti na ringlu da malo uvri. Oprati bosiljak, otresti vodu sa njega, iseći ga na trake, pa i njega dodati.
3. Zatim skuvati testeninu u dosta slane vode, prema uputstvu na pakovanju.
4. Staviti na tanjire. Preliti sosom od paradajza i lopticama od mlevenog mesa. Sve posuti rendanim parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.