Fetučini (Fettuccine) sa belim lukom i parmezanom

Fetučini (Fettuccine) sa belim lukom i parmezanom

Evo recepta za kremastu pastu sa belim lukom i parmezanom, za koju će vam trebati samo 35 minuta i jedan veliki tiganj.

Sastojci
30 g maslaca
4 čena belog luka, zgnječena
470 ml pilećeg bujona
240 ml mleka
230 g testenine
25 g rendanog parmezana
2 kašike svežeg seckanog peršuna
so, biber

Priprema

U velikom tiganju, na srednjoj vatri, istopite maslac. Dodajte izgnječeni beli luk i pržite oko 1 minut.

Zalijte pilećim bujonom i mlekom, dodajte testeninu i začinite solju i biberom po ukusu.

Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, 18 do 20 minuta, ili dok se testenina ne skuva po vašem ukusu.

Umešajte parmezan, a ako je sos previše gust, po potrebi dodajte još mleka dok ne dobijete željenu gustinu.

Skloniti sa vatre, posuti sveže seckanim peršunom, po želji sa još malo parmezana i poslužiti.

Možda će vas interesovati i ovo: