Fetučini (Fettuccine) sa belim lukom i parmezanom

Fetučini (Fettuccine) sa belim lukom i parmezanom

Evo recepta za kremastu pastu sa belim lukom i parmezanom, za koju će vam trebati samo 35 minuta i jedan veliki tiganj.

Sastojci
30 g maslaca
4 čena belog luka, zgnječena
470 ml pilećeg bujona
240 ml mleka
230 g testenine
25 g rendanog parmezana
2 kašike svežeg seckanog peršuna
so, biber

Priprema

U velikom tiganju, na srednjoj vatri, istopite maslac. Dodajte izgnječeni beli luk i pržite oko 1 minut.

Zalijte pilećim bujonom i mlekom, dodajte testeninu i začinite solju i biberom po ukusu.

Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, 18 do 20 minuta, ili dok se testenina ne skuva po vašem ukusu.

Umešajte parmezan, a ako je sos previše gust, po potrebi dodajte još mleka dok ne dobijete željenu gustinu.

Skloniti sa vatre, posuti sveže seckanim peršunom, po želji sa još malo parmezana i poslužiti.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.