Fetučini (Fettuccine) sa belim lukom i parmezanom
Evo recepta za kremastu pastu sa belim lukom i parmezanom, za koju će vam trebati samo 35 minuta i jedan veliki tiganj.
Sastojci
30 g maslaca
4 čena belog luka, zgnječena
470 ml pilećeg bujona
240 ml mleka
230 g testenine
25 g rendanog parmezana
2 kašike svežeg seckanog peršuna
so, biber
Priprema
U velikom tiganju, na srednjoj vatri, istopite maslac. Dodajte izgnječeni beli luk i pržite oko 1 minut.
Zalijte pilećim bujonom i mlekom, dodajte testeninu i začinite solju i biberom po ukusu.
Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, 18 do 20 minuta, ili dok se testenina ne skuva po vašem ukusu.
Umešajte parmezan, a ako je sos previše gust, po potrebi dodajte još mleka dok ne dobijete željenu gustinu.
Skloniti sa vatre, posuti sveže seckanim peršunom, po želji sa još malo parmezana i poslužiti.