Gibanica sa sirom

Gibanica sa sirom

Potrebno:

1 kg kora za gibanicu, 1 kg fete, 10 jaja, 200 g kajmaka, 0,5 l gazirane mineralne vode, 3 kašike ulja, so

Priprema: 

Uzmite četiri kore i njima obložite podmazan veliki okrugao pleh tako da krajevi kora budu malo iznad ivice. Jaja umutite, dodajte im krupno narendanu President Somborsku, omekšali kajmak i toliko mineralne vode da dobijete žitku masu. Posolite po ukusu. Odvojte još četiri kore za pokrivanje, a preostale kore ređajte u pleh nabirajući ih. Kada stavite red kora, većom kašikom uzimajte fil i prelijte. Ponavljajte postupak s gužvanjem i prelivanjem dok ne utrošite materijal. Prekrijte gibanicu odvojenim korama, malo ih izbockajte viljuškom, pa poprskajte mineralnom vodom i premažite uljem. Gibanicu stavite u vruću rernu i pecite je oko jedan sat na 200 stepeni.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.