
Gravče na tavče sa kobasicom (lagani recept za dve osobe) (FOTO)
Sastojci:
120g pasulja
1 domaća dimljena kobasica
3 glavice crnog luka
2 čena belog luka
mlevena paprika (ljuta i slatka)
so, biber
Priprema:
Pasulj prvo otkuvati u jednoj vodi, pa ga zatim staviti da se kuva.
Luk iseckati na tračice. U vodu sa pasuljem staviti jednu glavicu iseckanog luka.
Kuvati oko sat vremena (ovo zavisi i od pasulja).
Preostale dve glavice luka izdinstati na tavi na malo masti. Kada se luk izdinsta dodati začine. So i biber po ukusu, ja sam dodao 2 male kašikice slatke dimljene paprike (ako nemate dimljene paprike, može i obična) i pola kašikice ljute paprike.
Kada se sve lepo sjedini, procediti pasulj i luk iz vode i dodati u tavu. Izmešati i presuti u sud u kom ćete zapeći jelo.
Prekriti folijom i peći na 180C trideset minuta. Nakon toga skinuti foliju, dodati kobasicu i peći još 30 minuta.
Ukoliko ste jelo pravili u posudama u kojima ćete i servirati - ostaviti bar 10 minuta da se ohladi pre no što stavite jelo na sato.
Izvor: kuvar.in.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.