
Grčki ćevapi
Sastojci:
bajata kifla
500 g mlevenog mesa
crni luk
čen belog luka
grančica majčine dušice
100 g fete
jaje
kašičica mlevenog kima
so, biber
2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
1. Nakvasiti kiflu u vodi. Iseckati crni luk i čen belog luka. Iseckati majčinu dušicu. Fetu iseći na osam štapića.
2. Ocediti kiflu i izgnječiti je s mlevenim mesom, jajetom, lukom, začinima i majčinom dušicom. Posoliti i pobiberiti.
3. Podeliti meso na osam loptica, spljoštiti ih i na svaku staviti parče sira. Uviti sir mesom tako da se dobije veliki ćevap. Premazati uljem i peći na roštilju, u aluminijumskoj posudici, oko sedam minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.