
Grilovane špargle
Sastojci:
300 g špargli
soli i bibera po ukusu
malo maslinovog ulja
malo parmezana za preko
Priprema:
Gril vam je već spreman i meso ili riba se peku, pa vi za to vreme pripremite šparglu tako da bude spremna za roštilj pred sam kraj. Prvo je operite a zatim skinite koren. To je najbolje uraditi tako što ćete u jednoj ruci držati zeleni deo a u drugoj koren i saviti tako da špargla pukne – ne brinite, nećete baciti ništa što ne treba. Kada ovako lomite koren, špargla će pući baš tamo gde je potrebno. Koren bacite a ostatak ostavite sa strane.
Stavite vodu sa kašičicom soli na ringlu i pustite da provri. Dodajte špargle i kuvajte 4-5 minuta, da omekšaju. Nemojte ih kuvati do besvesti (zapravo, nemojte ništa kuvati do besvesti☺). Procedite i stavite na tanjir. Prelijte sa malo maslinovog ulja i pobiberite. Stavite na gril i pecite sve ukupno 6-7 minuta sa okretanjem. One koje su tanje izvadite ranije a deblje ostavite minut-dva duže. Sklonite sa vatre i servirajte sa rendanim parmezanom. Nama je ovo bio super prilog uz ribu ali bilo bi odlično i uz bilo koje meso.
izvor:milinkuvar.com
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.