
Grilovani račići sa soja sosom
Sastojci:
500 g račića (svežih ili kuvanih)
60 ml maslinovog ulja
15 ml Kikkoman Ponzu sosa sa limunom
1 čen belog luka
¼ kašičice bibera
½ kašičice tucane ljute paprike (opciono)
Čeri paradajz ili drugo povrće po želji
Sveži bosiljak
Priprema:
Račiće očistite tako što čete ukloniti ljušturu, glavu i nogice. Rep možete da ostavite ako želite lepši vizuelni ugođaj. Ukoliko koristite sveže račiće, onda vrhom noža po leđima plitko zasecite i izvadite crnu nit koja se prostire celom dužinom. Ukoliko koristite kuvane račiće, ovo ne morate raditi. Operite i osušite ubrusom. Zatim, napravite marinadu tako što ćete sve sastojke sipati u teglicu i dobro izmućkati. Prelijte preko račića i ostavite da stoje 20-ak minuta.
Marinirane račiće stavite na drvene ražnjiće. Čeri paradajz možete preliti preostalom marinadom i takođe staviti na ražnjiće. Grilujte na užarenom tiganju kratko. Ukoliko su vam račići sveži, po 2-3 minuta sa svake strane, ukoliko su prethodno kuvani po 1-2 minuta sa svake strane. Poslužite preliveno sa malo maslinovog ulja i sa seckanim bosiljkom.
izvor:milinkuvar.com