
Hrskava pileća krilca
Ova pileća krilca sa belim lukom i parmezanom savršeno spajaju intenzivan ukus belog luka, slanoću parmezana i neodoljivu teksturu. Idealna su za porodični ručak ili druženje sa prijateljima.
Sastojci za hrskava pileća krilca:
- Pileća krilca 1 kg
- Maslinovo ulje 3 kašike
- Beli luk 4 čena
- Parmezan 50 g
- Sveži peršun 1 šaka
- So i biber po ukusu
- Sok od limuna 1/2 limuna
- Čili pahuljice prstohvat po želji
Kako pripremiti hrskava pileća krilca:
Krilca operite, posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Dodajte beli luk i limunov sok, pa ostavite da se marinira 30 minuta. Poređajte krilca na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 35-40 minuta, dok ne postanu zlatna i hrskava. Pred kraj pečenja pospite ih parmezanom i vratite još 5 minuta da se sir otopi i zapeče. Izvadite iz rerne, pospite svežim peršunom i poslužite toplo sa kremastim umakom.