Hrskava pileca krilca

Hrskava pileća krilca

Ova pileća krilca sa belim lukom i parmezanom savršeno spajaju intenzivan ukus belog luka, slanoću parmezana i neodoljivu teksturu. Idealna su za porodični ručak ili druženje sa prijateljima.

Sastojci za hrskava pileća krilca: 

  • Pileća krilca 1 kg
  • Maslinovo ulje 3 kašike
  • Beli luk 4 čena
  • Parmezan 50 g
  • Sveži peršun 1 šaka
  • So i biber po ukusu
  • Sok od limuna 1/2 limuna
  • Čili pahuljice prstohvat po želji

Kako pripremiti hrskava pileća krilca: 

Krilca operite, posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Dodajte beli luk i limunov sok, pa ostavite da se marinira 30 minuta. Poređajte krilca na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 35-40 minuta, dok ne postanu zlatna i hrskava. Pred kraj pečenja pospite ih parmezanom i vratite još 5 minuta da se sir otopi i zapeče. Izvadite iz rerne, pospite svežim peršunom i poslužite toplo sa kremastim umakom.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.