Kuvani kupus
Sastojci (3 osobe)
200 g kupusa
5 kom. peršuna
100 g crnog luka
10 kom. suve paprike
2 kom. šargarepe
3 kom. belоg luka
2 kom. paprike
kašika mlevene paprike (može i malo ljute)
20 g brašna
vegeta
so, biber
Priprema
Isecite kupus na sitne tanke štapiće i stavite u dublji lonac.
Dodajte jedan iseckani crni luk, dve narendane šargarepe, iseckanu crvenu papriku i malo suve paprike kako bi kupus dobio pikantniji ukus.
Dodajte tri čena iseckanog belog luka i sipajte vodu taman da prekrije kupus.
Stavite malo brašna, malo vegete, posolite i pobiberite, stavite malo suvog peršuna.
Nemojte mešati nakon stavljanja brašna. Kuvajte na umerenoj vatri nekih sat i po vremena.
Na kraju stavite kašičicu aleve paprike i promešajte. Uživajte u ovom zdravom i detoksikujućem obroku!
Izvor: maxi.rs