NUDLE SA POVRĆEM I MESOM

NUDLE SA POVRĆEM I MESOM

Evo nas u novoj godini! Jeste li već okrenuli nove listove, doneli strašno važne odluke i pojeli sve svoje brige tokom praznika? Moram da priznam da je za mene januar zaista lep ali i užasno deprimirajuć u isto vreme. Ovaj januar posebno.

Ne mogu da shvatim zašto, ali ovog meseca nisam imala osećaj da bilo šta treba da slavim. Nisam bila emotivna i raspilavljena kao svake prethodne godine, raspadnuta pred lepotom i bistrinom svog deteta i pred savršenstvom naše divne male porodice – iako smo i dalje divna mala porodica, tu se ništa nije promenilo. Nisam se dovoljno ušuškavala i grlila (moram više).

Nisam donela ni jednu jedinu odluku osim da treba da radim bolje i više! Nisam zadala sebi nenormalne ciljeve, nisam zacrtala skupo putovanje na koje ne mogu da odem, nisam poželela da ove godine budem sve što u prethodnoj nisam. Nisam ništa od toga jer sada želim samo da živim.

U januar sam ušetala uplašena jer je godina koju sam ostavila za sobom imala svoje divne trenutke, ali je ujedno bila i najteža koju sam ja, sama u sebi, preživela. A isplanirala sam je potpuno drugačije. Zato više ne želim planove i ne želim spiskove stvari koje treba da odradim.

Želim da ove godine dišem i uradim sve da vazduhom koji udišem budem zadovoljna. Želim i vama isto – čist vazduh i ljubav, radost i mir.

Sastoci:

1 pakovanje nudli*
1 kašika ulja
1 čen belog luka
1 komadić praziluka
1/2 crvene paprike
1/2 šargarepe
šaka kupusa (kineskog ili običnog)
100 g pileće belog mesa (izostavite ako želite)
2 kašike soja sosa
1 kašika ojster sosa
1/2 kašičice čilija ili čili ulja
1/2 kašičice sečuan sosa (opciono)
100 ml vode
1/2 kašičice gustina (ukoliko ne koristite ojster i sečuan sos)
2 lista sveže zelene salate

Priprema:

Prva stavka na listi namirnica su nudle. Ako ne možete da kupite samo nudle, onda kupite one instant nudle koje možete pronaći u svim marketima. Kesice sa začinima bacite a iskoristite samo testeninu. Nju ćete skuvati tako što ćete je staviti u provrelu vodu i kuvati 2-3 minuta uz mešanje, dok ne omekša. Nakon toga je možete procediti i dodati pripremljenom povrću i mesu.

Povrće isecite na tračice. U vreo vok stavite ulje pa kratko propržite sitno seckani beli luk i praziluk. Sve vreme mešajte – vatra treba da bude baš jaka. Zatim, dodajte šargarepu, papriku i kupus i pržite kratko, tek da povrće blago omekša, uz stalno mešanje. Izvadite povrće iz voka na čist tanjir.

U isti vok ubacite meso isečeno na trakice. I pržite ga 10-ak minuta da omekša. Za to vreme pomešajte 100 ml vode, gustin (ako ga koristite) i soseve u jednoj činiji. U isprženo meso, dodajte povrće i propržite kratko, zatim dodajte proceđene nudle i vodu sa sosevima, sve kratko pržite 1-2 minuta i sklonite sa vatre. Dodajte seckanu salatu i još jednom izmešajte. Servirajte i uživajte!

P.S. Sve što vam treba za azijsku kuhinju možete da pronađete u Bloku70 na Novom Beogradu ili u online prodavnici firme Promenter.

izvor:milinkuvar.com

Možda će vas interesovati i ovo: