OBROK ZA TILI ČAS! Boranija zapečena u rerni ODUVAĆE vas potpuno: Zdrava je, ali i UKUSNA
Ako ne volite kuvanu boraniju, probajte da je spremite zapečenu u rerni, sa pavlakom i kačkavaljem. Mada je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena boranija iz rerne veoma je ukusna i perfektan izbor za ručak za celu porodicu
Boranija je za mnoge domaćice čest izbor kad je priprema ručka u pitanju, jer ne samo što se jednostavno sprema, već je i zdrav obrok, uz dodatak povrća, puna značajnih vitamina i minerala.
Međutim, iako je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena varijanta takođe je veoma ukusna i hranljiva, a dopašće se i onima koji nisu ljubitelji kuvane boranije...
Zapečena boranija iz rerne
Sastojci:
450 g boranije
250 g pilećeg belog mesa
2 jajeta
300 g pavlake
150 g kačkavalja
glavica crnog luka
beli luk, šargarepa
so, biber, začini po želji
boranija
Priprema:
Luk naseckajte na sitno, pa ga dinstajte u šerpi na ulju. Sipajte naseckanu šargarepu i beli luk (2-3 čena), pa dinstajte i onda posle par minuta i dodajte boraniju. Začinite.
Piletinu propržite zasebno, pa dodajte u boraniju. Potom sve sipajte u vatrostalnu činiju ili pleh.
Jaja i pavlaku pomešajte, pa prelijte boraniju. Narendajte kačkavalj preko boranije.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.