Pasta sa slaninom i tikvicama: Brz i lagan ručak koji će vam se dopasti
Donosimo vam recept za ručak (ili večeru) za dane kada nemate baš puno vremena. Jelo se sprema brzo, ne zahteva veliko znanje, ali ukusom ćete se oduševiti.
Sastojci:
120 g maseckanr slanine
2 kašike ulja
900 g tikvica, isečenih na kockice
120 g sitno seckanog belog luka
2 kašičice mlevenog belog luka
250 ml pavlake za kuvanje
1 kašika limunovog soka
450 g testenine (pene ili neke druge)
120 g rendanog kačkavalja
so, biber
seckana mirođija, za serviranje
Priprema:
Kako biste napravili pastu, u tiganju pecite slaninu na srednjoj vatri, povremeno okrećući, dok ne postane zlatna i hrskava, oko 5 minuta.
Prebacite slaninu na tanjir obložen papirnim ubrusom i sipajte masnoću slanine u malu šolju, pa dodajte malo maslinovog ulja. Obrišite tiganj.
U tiganju zagrejte 2 kašike ulja koje ste izdvojili na jakoj vatri. Dodajte polovinu tikvica i polovinu crnog luka i začinite solju i biberom.
Kuvajte, povremeno mešajući, dok ne porumeni i ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte 1 kašičicu belog luka, a zatim prebacite smesu u malu činiju.