
Pečena paprika u pavlaci
Pravo letnje jelo, prilog jelu, lagana večera, kako god da odlučite. Ja ih jednostavno obožavam, iako baš i ne vole da se fotografišu. Kažu, mnogo smo se umuljale, nismo lepe na fotkicama, al nema veze stavi nas, ukusom mi to popravimo.
Sastojci:
6 babura paprika
50 ml ulja
so i biber
3 – 4 čena belog luka
2 dl kisele pavlake
Priprema:
Paprike oprati, pa na 5 – 6 mesta izbušiti viljuškom. Ne bocnete onako malo vrhom, nego ih skroz probijete, tako neće prskati iz tiganja.
U tiganj sipate ulje, uključite na srednju vatru i poslažete paprike.
Poklopite i ostavite desetak minuta, dok se ulje zagreje i ispeče jedna strana.
Otklopite, okrenete papriku i pečete sa svih strana.
Kada je paprika pečena sklonite sa vatre, uhvatite svaku za peteljku i rasečete je od sredine ka dole kako bi izašao sok u tiganj ili u neku drugu posudu koju izaberete.
Posebno pomešate pavlaku, beli luk i so, pa kašikom stavljate po paprici.
Posle 5 minuta okećete paprike kako bi se pavlaka pomešala sa onim sokom što su paprike ispustile.
Umazaćete se, to vam ne gine, al ukus paprika, pavlake i belog je tako fin…
To je to.
Prijatno.
izvor: domacirecepti.net
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.