Pečene paprike punjene krompirom

Pečene paprike punjene krompirom

Sastojci:

- četiri srednja krompira

- jedan mali luk

- jedan veliki paradajz

- jogurt ili kajmak

- četiri paprike

- ljuto maslinovo ulje

- biljni začin, so, origano, peršun

Priprema:

Oljuštiti i izrendati (na krupno) krompir, jedan mali luk i jedan zreli paradajz. Sve pomešati, dodati dve pune, velike kašike jogurta ili kajmaka, malo soli, biljnog začina, origana i kašiku ulja. Ostaviti smesu malo da odstoji.

U međuvremenu očistiti četiri srednje i što je moguće tanje paprike. Krompir smesa će kad odstoji pustiti sok koji u biti ima funkciju sosa. Puniti paprike. Bitno je da se fil ne sabija dok se puni.

Kad su paprike punjene, poređati ih u malu vatrostalnu tepsiju, na dno uliti sok od smese i malo zaliti paprike ljutim maslinovim uljem (ili obično maslinovo ulje u koje možete dodati ljutu papričicu i neko bilje,) i zatim ostaviti da se peče u rerni.

Peći oko 2 sata na srednjoj temperaturi. U sos na kraju može se umešati malo svežeg, iseckanog peršuna.

Izvor: novine.ca

Možda će vas interesovati i ovo: