Pileća musaka
POTREBNO JE
900 g krompira, 350 g pilećeg filea,300 g šampinjona, glavica crnog luka, 300 ml pavlake, suvi biljni začin, so, biber, ulje, malo brašna, peršun
PRIPREMA
Krompir oljuštite, isecite na kolutove i skuvajte u slanoj vodi. Piletinu isecite na šnicle i izlupajte je. Pomešajte brašno, biber i suvi biljni začin, pa u to uvaljajte šnicle. Propržite ih na ulju da fino porumene, a na tom istom ulju propržite sitno seckani luk i šampinjone isečene na listiće. Dinstajte dok ne ispari voda koju puštaju pečurke, pa dodajte sitno seckani peršun i još malo suvog začina. Još malo propržite i dodajte pavlaku. Kratko promešajte i sklonite s vatre. U podmazan sud poređajte kriške kuvanog krompira, preko složite pileće šnicle i na kraju šampinjone. Pecite petnaestak minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.