Piletina sa pirinčem
Potrebno:
800 g piletine (batak, karabatak, belo meso), 3-4 kašike ulja, 2 kašičice suvog začina, 150 g luka, 250 g paradajza, 300 g paprika, 500 ml vode, 1 kocka za supu, 350 g pirinča, 1 kašika seckanog peršuna.
Priprema:
Na zagrejanom ulju prepržite pileće meso, pospite začinom, nalijte sa malo vode i dinstajte još oko 15 minuta. Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto. Na istoj masnoći upržite iseckani luk. Dodajte paradajz isečen na kockice, a zatim i papriku isečenu na veće kocke i zajedno pržite oko deset minuta. U drugu posudu stavite vodu da se kuva, pa kada provri dodajte kocku i kuvajte oko dva minuta. U vatrostalnu posudu rasporedite pirinač, pa po njemu pripremljenu piletinu, zatim povrće i zalijte bujonom pripremljenim od kocke za supu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Kad je gotovo izvadite iz rerne, pospite peršunom i poslužite toplo uz zelenu salatu.
Izvor: Super recepti