Piletina u gorgonzoli

Piletina u gorgonzoli - Fantastičan recept za sočna pileća prsa

Jednostavan i univerzalan obrok koji će svi voleti. Odličan za dane kada nemate vremena za prirpemu "velikih" jela.

Sastojci

400 g pilećih prsa
40 g maslaca
200 g izmrvljene gorgonzole
200 ml pavlake za kuvanje 8Ili kisele pavlake)
soli, po želji
beli biber, po želji
Malo rendanog muškatnog oraščića

Priprema

Pileća prsa iseckajte na manje komade ili trake. Rastopite puter na veoma laganoj vatri, često mešajući.

Dodajte komade piletine u tiganj i pržite do zlatno smeđe boje sa obe strane.

Dodajte izmrvljenu gorgonzolu i uz lagano mešanje otopite sir.

Dodajte pavlaku za kuvanje. Ukoliko nemate pavlaku z akuvanje, možete koristiti i kiselu pavlaku.

Dodajte beli biber i so po svom ukusu i narendajte malo muskatnog oraščića.

Pustite da sve to krčka nekoliko minuta dok se svi sastojci ne sjedine i sos ne postane kremast.

Poslužite uz prilog po želji - testenina, krompir pire ili pirinač.

Možda će vas interesovati i ovo: