Piletina u gorgonzoli

Piletina u gorgonzoli - Fantastičan recept za sočna pileća prsa

Jednostavan i univerzalan obrok koji će svi voleti. Odličan za dane kada nemate vremena za prirpemu "velikih" jela.

Sastojci

400 g pilećih prsa
40 g maslaca
200 g izmrvljene gorgonzole
200 ml pavlake za kuvanje 8Ili kisele pavlake)
soli, po želji
beli biber, po želji
Malo rendanog muškatnog oraščića

Priprema

Pileća prsa iseckajte na manje komade ili trake. Rastopite puter na veoma laganoj vatri, često mešajući.

Dodajte komade piletine u tiganj i pržite do zlatno smeđe boje sa obe strane.

Dodajte izmrvljenu gorgonzolu i uz lagano mešanje otopite sir.

Dodajte pavlaku za kuvanje. Ukoliko nemate pavlaku z akuvanje, možete koristiti i kiselu pavlaku.

Dodajte beli biber i so po svom ukusu i narendajte malo muskatnog oraščića.

Pustite da sve to krčka nekoliko minuta dok se svi sastojci ne sjedine i sos ne postane kremast.

Poslužite uz prilog po želji - testenina, krompir pire ili pirinač.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.