
Pita sa mesom
Ova fina pita vam može poslužiti i kao glavno jelo, ali i kao predjelo. Jednostavno i brzo se pravi, a ukusom vas neće ostaviti ravnodušnim. Po želji, u fil sa mesom se može dodati i malo čili paprike.
Sastojci
4 kom. belоg luka
5 kom. bibera
5 kom. čili papričice
100 g crnog luka
500 g kora za pitu
500 g mlevenog mesa
5 g soli
Pita sa mesom - Priprema
Pripremite fil: upržite sitno iseckan crni luk i dva čena belog luka, pa ubacite meso. Kad se meso malo uprži, dodajte malo vode, posolite, pobiberite i dodajte malo čili papričice. Ostavite sa strane da se ohladi.
Nauljite pleh i stavite koru, potom dodajte fil, stavite preko koru sa malo ulja i ponavljajte postupak dok imate materijala.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada dobije zlatnu boju, izvadite, stavite da se ohladi i potom servirajte.
Prijatno!
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.