Pohovani škampi sa salatom
Sastojci za 2 Osoba/e
100 ml belog vina
70 g brašna
100 g crnog luka
2 kom. jaja
100 ml mineralne vode
30 ml limunovog soka
100 g mladog luka
200 g paprike
500 g škampi
5 g soli
Započni pripremu
Posolite škampe, prelijte ih limunovom sokom i ostavite da odstoje pola sata. Umutite jaja, dodajte so, vino, vodu i postepeno dodajte malo brašna uz neprestano mešanje. Osušite škampe na papirnom ubrusu, pa ih stavite u tiganj ili dublju šerpu. Umočite u prethodno pripremljenu smesu i pržite u vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane. Za to vreme isecite crni luk, mladi luk, papriku i posolite. Servirajte škampe sa salatom i uživajte u ovom obroku! Prijatno!
izvor:maxi.rs