Posna sarma

Posna sarma

Potrebno:

20 listova kiselog kupusa, 500 g pirinča, 500 gr crnog luka, 300 g mlevenih oraha, 2 čena belog luka, 2 dl ulja, so, biber, aleva paprika, lovorov list, tucana paprika po želji

Priprema:

Posna sarma je uvek na svečanoj trpezi. Orasi daju sarmi bolji ukus i skoro u potpunosti menjaju meso. Listovima kupusa stanjite srednji deo lista da lakše zavijete sarmu. Izdinstajte sitno seckani crni luk na ulju, dodajte pirinač i dinstajte dok ne pobeli. Stalno mešajte da ne potamni. Nalijte sa bujonom od povrća da se skuva do pola. Dodajte mlevene orahe, malo aleve paprike i začine po ukusu. Na svaki list kiselog kupusa stavite fil i dobro umotajte sarme. U sud stavite malo ulja, složite nekoliko listova kupusa i slažite sarme. Pospite malo aleve paprike, stavite lovor list i nalijte mlakom vodom. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 2,5 sata a može i duže. Sarmu možete i dopeći u rerni.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.