
Punjene pljeskavice od pilećeg mesa
Sastojci:
600 grama mlevenog pilećeg mesa
100 grama sira ili kačkavalja
soli po ukusu
kašičica suvih začina
1 jaje i sredina hleba po potrebi
1 dl ulja za prženje
Priprema:
umutiti jaje, dodati pileće mleveno meso, malo soli začine i sredinu bajatog hleba koliko je potrebno da se zamesi meso. Povremeno nauljiti ruke, kako se meso ne bi lepilo. Podeliti meso na 6 jednakih delova, pripremiti pek papir, malo ga premazati uljem i oblikovati meso. Na jednu polovinu staviti parče sira ili kačkavalja, prekriti drugom polovinom i prstima zatvoriti sve tri strane.
Postupak ponoviti sa ostalih pet delova.
U tiganju zagrejati ulje i na laganoj vatri pržiti pljeskavice sa obe strane da porumene, Vaditi ih viljuškom na kuhinjski papir.
Služiti tople uz pire krompir i salatu po želji
Izvor: Gastronomija.info
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.