Punjeni koneloni sa karfiolom i brokolijem
Ako vam na večeru dolazi vegetarijanac - ovo je jelo koje toplo preporučujemo. Svideće se i ostrašćenim mesojedima.
Potrebno
1 pakovanje konelona (500g)
1. karfiol
1 brokoli
10 čenova belog luka
6 fileta inćuna
750ml paradajza
350g sira (trapist, edamer ili gauda, šta više volite)
50g parmezana
feferone
sirće
so, biber
timijan ili majčina dušica
700ml bešamel sosa (Recept za bešamel sos nećemo ovde pisati - možete ga pronaći na LINKU)
Priprema
Očistiti i iseći na "cvetove" karfiol i brokoli. Skuvati ih u vodi.
Iseckati 10 čenova belog luka i propržiti na maslinovom ulju u malo većoj/dubljoj tavi.
Dodati malo majčine dušice ili timijana, jednu ili dve ljute paprike (zavisi od afiniteta) i 6 fileta inćuna.
Iz vode izvaditi karfiol i brokoli i dodati u tavu.
Pecite na srednjoj vatri dok se sve ne sjedini. Da biste malo ubrzali, smesu propasirajte pasirkom za pire krompir.
Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.
U 750ml paradajza dodati soli i malo sirćeta. Sipati polovinu količine u tepsiju u kojoj ćete spremati jelo (manja tepsija).
Smesu staviti u kesu za zamrzivač kojoj ste odsekli vrh, i time puniti konelone koje ređate u tepsiju.
Kada ste potrošili smesu, prelijte konelone preostalim paradajzom
Pospite ili originaom ili listovima svežeg bosilja (šta vam je pri ruci i šta više volite).
Na to izliti pripremljeni bešamel sos (obavezno ga pripremiti sa sirom).
Odgore još dodati mešavinu trapist sira i parmezana, staviti u rernu i peći na 180C oko 45 minuta.
Izvor: kuvar.in.rs