Punjeni koneloni sa karfiolom i brokolijem

Punjeni koneloni sa karfiolom i brokolijem

Ako vam na večeru dolazi vegetarijanac - ovo je jelo koje toplo preporučujemo. Svideće se i ostrašćenim mesojedima.

Potrebno

1 pakovanje konelona (500g)
1. karfiol
1 brokoli
10 čenova belog luka
6 fileta inćuna
750ml paradajza
350g sira (trapist, edamer ili gauda, šta više volite)
50g parmezana
feferone
sirće
so, biber
timijan ili majčina dušica
700ml bešamel sosa (Recept za bešamel sos nećemo ovde pisati - možete ga pronaći na LINKU)

Priprema

Očistiti i iseći na "cvetove" karfiol i brokoli. Skuvati ih u vodi.

Iseckati 10 čenova belog luka i propržiti na maslinovom ulju u malo većoj/dubljoj tavi. 

Dodati malo majčine dušice ili timijana, jednu ili dve ljute paprike (zavisi od afiniteta) i 6 fileta inćuna.

Iz vode izvaditi karfiol i brokoli i dodati u tavu.

Pecite na srednjoj vatri dok se sve ne sjedini. Da biste malo ubrzali, smesu propasirajte pasirkom za pire krompir.

Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

U 750ml paradajza dodati soli i malo sirćeta. Sipati polovinu količine u tepsiju u kojoj ćete spremati jelo (manja tepsija).

Smesu staviti u kesu za zamrzivač kojoj ste odsekli vrh, i time puniti konelone koje ređate u tepsiju.

Kada ste potrošili smesu, prelijte konelone preostalim paradajzom

Pospite ili originaom ili listovima svežeg bosilja (šta vam je pri ruci i šta više volite).

Na to izliti pripremljeni bešamel sos (obavezno ga pripremiti sa sirom).

Odgore još dodati mešavinu trapist sira i parmezana, staviti u rernu i peći na 180C oko 45 minuta.

Izvor: kuvar.in.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.