Ražnjići s paradajzom
Sastojci
600 g svinjskih fileta
250 g koktel paradajza
3 čena belog luka
po 3 grančice timijana, ruzmarina i bosiljka
100 ml maslinovog ulja
so, biber
Priprema
1. Svinjske filete oprati, prosušiti u krpi i iseći na krupnije kocke. Koktel paradajz oprati, poželji ih prepolovit, očistiti i sa komadićima mesa nabosti na drvene štapiće i staviti u jednu posudu.
2. Očistiti beli luk, a zatim ga iseckati. Oprati timijan, ruzmarin i bosiljak, a zatim prosušiti trešenjem. Listiće odnosno iglice iščupkati, pa fino iseckati, pomešati sa belim lukom i maslinovim uljem, pa dobijenom masom premazati ražnjiće.
Izvor: Stvar ukusa
3. Ražnjiće dobro začiniti solju i biberom, pa ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.
4. Ražnjiće od svinjskog mesa izvaditi iz marinade, ostaviti da se malo ocede, pa ih peći na tiganju ili na aparatu za roštilj oko 8 minuta. Izvaditi i servirati na tanjir, ukrasiti ruzmarinom i jesti toplo.