Recept za fenomenalan tart sa slaninom i povrćem kom ćete se vraćati
Odličan predlog za doručak, ali i za glavno jelo i večeru, kako odaberete.
Sastojci:
– 150 g luka
– 2 čena belog luka
– 50 g dimljene slanine
– 150 g tikvica
– 100 g šargarepe
– 50 g sira
– 60 g brašna
– 1/2 kašičice praška za pecivo
– 1/2 dl ulja
– 3 jaja
– so, biber
Priprema:
Slaninu ispecite u tiganju bez dodatka masnoće.
U jednu činiju stavite luk, beli luk, tikvice, šargarepu i slaninu. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jaja, sir, ulje, so i biber.
Sve dobro izmešajte kašikom. Okrugli kalup prečnika 22 centimetra premažite maslacem i pospite brašnom.
Sipajte smesu, poravnajte je i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 do 35 minuta, prenosi City Magazine.