Rolat sa mesom
POTREBNO JE:
500 g svinjskog mesa od buta,
2-3 veće glavice crnog luka,
1-2 kašičice mešavine suvih začina,
malo bibera,
220 g margarina,
4 kuvana jaja.
PRIPREMA:
Meso isecite na kockice i izdinstajte sa lukom dok ne omekša, ali bez dodavanja vode. Začinite po ukusu, pa ohlađeno izdinstano meso sameljite dva puta na mašini za meso. Izmešajte sa 150 g umućenog margarina da se dobije fina homogena smesa. Skuvajte jaja, pa žumanca ispasirajte i izmešajte sa ostatkom margarina, a belanca sitno naseckajte. Rastanjite meso u obliku pravougaonika, preko vlažnog celofana, da se dobije kora debljine oko 0,5 cm. Premažite žumancima, pospite seckanim belancima, pa uz pomoć celofana uvijte u rolat. Rolat stavite na hladno mesto, a pre služenja isecite na tanke šnite i poslužite sa salatom po izboru.
Izvor: Super recepti