Šnicle u sosu od šljiva, za ljubitelje mešavine ukusa
Možda malo neuobičajena kombinacija na ovim našim prostorima, ali kada jednom napravite ovo jelo, velika je šansa da čete ga praviti još koji put. Šnicle možete grilovati, pržiti ili dinstati, kako najviše volite, svaka varijanta ide uz ovaj odličan sos od šljiva koji se nalazi u receptu.
Sastojci
svinjske šnicle, 5 komada
ZA MARINADU
ulje, 2 kašike
sirće, 1 kašika
senf, 1 kašika
beli luk, 4 čena
so, biber
ZA SOS
šljive, 400 g
crni luk, 1 glavica
puter, 50 g
pavlaka za kuvanje, 50 ml
džem od šljiva, 1 kašika
malo šećera
Priprema
Izlupajte svinjske šnicle. Pomešajte sve sastojke za marinadu, marinirajte šnicle i ostavite ih da odstoje. U šerpicu stavite šećer da se karamelizuje, dodajte puter i luk iseckan na tračice. Dodajte neutralnu pavlaku, pa suve šljive isečene na polovine, a zatim dodajte i džem. Dinstajte dok šljive ne omekšaju. U tiganju ispržite šnicle po pet minuta s obe strane. Šnicle prelijte sosom od šljiva.