Taljatele Bolonjeze
SASTOJCI:
Sastojci za 5-6 porcija:
500 g taljatela
Za sos:
8 supenih kašika maslinovog ulja
1 srednji crni luk, sitno iseckan
500 g mlevene govedine
250 g passata-e (paradajz pirea)
1 manja čaša belog vina
1 šolja seckanog paradajza
3 supene kašike paradajz soka
so i biber
PRIPREMA:
Priprema:
Da biste napravili sos (ragu kako kažu Italijani), ugrejte ulje u većem tiganju, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i mešajte drvenom kašikom kako biste sve dobro usitnili u manje komade.
Kuvajte oko 10 minuta (zavisi od jačine Vaše ringle) sve dok meso ne postane braon boje, uz povremeno mešanje. Potom dodajte vino i neka jelo krčka dok alkohol ne ispari. Ubacite u tiganj passata paradajz, seckani paradajz i paradajz sok. Kuvajte oko deset minuta. Začinite solju i biberom.
Kuvajte taljatele u ključaloj posoljenoj vodi sve dok ne budu al dente, potom ih ocedite i ubacite ih u sos i promešajte.
Prijatno!
izvor: delimano.rs