
TERIJAKI ĆUFTE
TERIJAKI ĆUFTE
1 kriška starog hleba
60 ml mleka
1 jaje
1 kašika senfa
450 g mlevene piletine
1 kašičica bibera
½ kašičice đumbira
1 kašičica peršuna
½ kašičice soli
1 kašičica tucane paprike
1 kašika susama
Prezle, po potrebi (oko 70g)
Nekoliko kašika ulja
Nekoliko kašika Kikkoman teriyaki sosa sa pečenim belim lukom
Pirinač za serviranje
Priprema:
Hleb iskidajte na komadiće pa prelijte mlekom. Zatim, redom dodajte sve ostale sastojke osim prezli i dobro izmešajte. Prezle dodajte postepeno dok ne dobijete odgovarajuću teksturu za pripremu ćufti. Nauljenim dlanovima formirajte ćuftice veličine oraha.
Na zagrejan tiganj sipajte kašiku-dve ulja. Stavite ćuftice i pržite nekoliko minuta da porumene sa donje strane. Okrenite i pržite još nekoliko minuta. Nalijte vodom, poklopite i kuvajte 10-ak minuta na srednjoj jačini, da se ćuftice potpuno skuvaju. Sklonite poklopac i dodajte terijaki sos. Izmešajte, poklopite i ostavite na isključenoj ringli 5-6 minuta. Servirajte preko skuvanog pirinča.
izvor:milinkuvar.com
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.