Testenina sa svinjetinom

Testenina sa svinjetinom

Sastojci

300 g svinjskog buta, isečen na tračice

300 g testenine

kašičica kima

pola kašičice soli

pola kašičice bibera

kašika ulja

3 čena belog luka, usitnjena

šolja bistre pileće supe

1 dl soka od ceđene pomorandže

2 kašike jabukovog sirćeta

kašičica smeđeg šećera

2 šargarepe

kašika gustina

struk mladog luka

Priprema

1. U posudi srednje veličine pomešajte kim, so i biber. Dodajte meso i dobro promešajte.

2. U tiganju zagrejte ulje i dodajte začinjeno meso i beli luk. Pržite na tihoj vatri oko 2 minuta.

3. U manjoj posudi pomešajte 3/4 šolje pileće supe, sok od pomorandže, sirće i smeđi šećer. Smesu dodajte mesu i belom luku. Dodajte i iseckanu šargarepu, i kada počne da vri, smanjite temperaturu. Kuvajte oko 8 minuta.

4. Gustin dodajte ostatku pileće supe i promešajte. Konstantno mešajući sipajte smesu sa gustinom  mesu kako bi se jelo zgusnulo. Dodajte i iseckan mladi luk. Sačekajte da provri, smanjite temperatruru i ostavite da struji oko minut.

5. Testeninu skuvajte prema uputstvu, procedite i isperite, a zatim pomešajte sa pripremljenim mesom.

6. Poslužite pastu sa mesom i dekorišite po želji.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.