Hobotnica ispod peke

Hobotnica ispod peke

Ovo jelo je idealno za posnu trpezu i spada među izuzetno lepa i ukusna posna jela.

Ovaj morski specijalitet verovatno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Hobotnica ispod sača ili peke, ustvari može biti napravljena na isti način i u rerni. Ovo jelo je sito i ukusno, tako da i zakletim ljubiteljima mesa neće dati nikakvog prostora za izgovor. 

Potrebno:

  • 2,5 kg hobotnica
  • 1,5 kg krompira
  • 3 šargarepe (na komade)
  • 1 velika glavica luka
  • 1 dcl belog vina
  • so, biber

Priprema:

Prethodno zamrznutu hobotnicu po potrebi očistiti i obavezno oprati. Nauljiti lim za pečenje, posložiti krompire, hobotnicu, šargarepu na komade, luk rezrezanu na koliko delova i sve podliti sa belim vinom.

Peku prekriti žarom i peći cca 30min, a zatim pogledati stanje i probati močing koji je hobotnica pustila te posoliti i pobiberiti po želji i nastaviti peći još cca 15 minuta.

Možda će vas interesovati i ovo: