Morski plodovi sa povrćem
Za 2 osobe:
300 g smrznutih morskih plodova, 150 g zelene boranije, glavica crnog luka, čen belog luka, crvena paprika, 2 paradajza (oko 150 g), 3 kašike maslinovog ulja, 200 g pirinča, 400 ml povrtnog bujona, sitno iseckani peršun, manji limun, prstohvat šafrana, so i biber
Priprema:
1. Boraniju operite, očistite i kuvajte desetak minuta u ključaloj slanoj vodi. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte, papriku operite i isecite na četvrtine, izvadite semenke i iseckajte na trake, a padarajz na kockice.
2. U đevđir stavite boraniju, dobro je ocedite, isperite pod mlazom hladne vode i isecite na krupnije komade. Na zagrejanom ulju u velikom tiganju kratko prodinstajte crni i beli luk, dodajte trake paprike, posolite i pobiberite.
3. Nalijte trećinu bujona, stavite pirinač i, uz povremeno mešanje, krčkajte na umerenoj temperaturi dok tečnost ne ispari. Sipajte još trećinu supe, dodajte odmrznute morske plodove i pojačajte temperaturu. Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta.