Orada u bistroj supi
Sastojci
200 g fileta orade sa kožom
120 g barenog brokolija
10 g seckane šargarepe
6 dl daši (bonito) bujona (daši bujon najčešće se prodaje u praškastom stanju ili u kockama)
0,5 dl soja sosa
2 g soli
Sake rakija
Suiđi supa (prokuvati 6 dl daši bujona, 3 gr soli i 10 cl soja sosa)
Priprema
1. Pripremiti daši bujon i suiđi supu.
2. Iseći oradu na filete (ne skidati kožu).
3. Tanko iseći šargarepu.
4. Usoliti filete orade i ostaviti ih da stoje 30 minuta.
5. Nakon toga ih dobro isprati vodom i obrisati papirom.
6. Peći ih na grilu dok koža ne dobije braon boju.
7. Sipati malo sakea na svaki filet i potom ih kuvati na pari 10 minuta.
8. Skuvati šargarepu i brokoli sa suiđi supom.
9. Zagrejati bujon, dodati soli i kuvati ga do ključanja.
10. U bujon dodati soja sos i skloniti sa vatre.
11. Ubaciti filete i brokoli u posudu.
12. Doliti supu i izrendanu limunovu koru.
Ovaj recept je pripremio jedan od najpoznatijih kuvara Japana, Cučija Naofumi tokom boravka u Beogradu.
Izvor: Stvar ukusa