
Pastrmka sa limunom i belim vinom
Za sve ljubitelje pastrmke i rečne ribe uopšte donosimo jedan lagan recept za pripremu pastrmke. kao i najčešće, ovi recepti su veoma jednostavni za pripremu i zbog toga su zgodni za momente kada nemate puno vremena da se zadržavate u kuhinji.
Recept za pastrmku sa limunom i belim vinom
Potrebno:
1 kg pastrmke,
1 limun,
žalfija,
10 g belog luka,
peršun,
maslinovo ulje,
3 veze blitve,
200 ml belog vina,
so, biber
Priprema:
Uzeti pastrmku i očistiti od krljušti i iznutrica, dobro oprati, napuniti je mešavinom belog luka, peršuna i žalfije sa malo maslinovog ulja.
Staviti je sa strane da lagano poprimi mirise, u ključalu vodu malo dodati soli i limuna i potopiti blitvu samo nakratko.
Pastrmku ispržiti sa obe strane, naliti belim vinom, servirati preko obarene blitve.