Česta je pojava da kada za ukućane ili goste pripremite paprikaš - ostane mesa sa kojim ne znate šta ćete. Donosimo vam fenomenalan recept da od ostataka mesa napravite paštetu kojom će se svi oduševiti.
Recept za paštetu od mesa
Sastojci
Ostaci mesa koji su vam ostali od paprikaša
1 veća glavica crnog luka
3 čena belog luka
čašica brendija/vinjaka
100g maslaca
1 tvrdo kuvano jaje
1 kašikica senfa
2 lista lovora
malo ruzmarina
tucana paprika
so, biber

Priprema
Na rebra naseckani crni luk dobro izdinstajte, da skroz smekša. Odmah stavite i lovorov list i malo ruzmarina da se dinstaju sa lukom. Dinstajte luk malo duže - biće lepši ukus. Nemojte da vas mrzi da utrošite na to i 30 minuta dodavajući po malo vode kako bi luk potpuno omekšao.
Dodajte kuvano meso koje imate i beli luk i sve zajedno dinstajte još nekih nekih 5 minuta. Dodajte bibera i soli ako treba jer je meso već slano. Izvadite listove lovora.
U blender stavite jaje, senf, izdinstan luk, meso i po ukusu malo tucane paprike, a u tiganj ubacite maslac da se "opere" dno tiganja. Kada se maslac otopi prespite sve u blender.
Izblendajte sve zajedno, tako da dobijete glatku smesu. Prebacite paštetu u činiju za serviranje i čuvajte u frižideru.
Ako paštetu nećete jesti odmah, možete otopiti još malo maslaca i preliti paštetu u činiji, tek toliko da se uhvati "korica" odgore što će sprečiti da se pašteta suši.

