Empanada - špansko jelo: Uživaćete u svakom zalogaju

Empanada - špansko jelo: Uživaćete u svakom zalogaju

Ukoliko vam treba zakuska uz filmsko veče ili da oduševite nekog svoga, evo načina. Empanada je pravo jelo za vas.

Potrebno je:

3 kašike brašna
Prstohvat soli
Kockica putera
1 jaje
Sirće
1 crni luk
2 čena belog luka
Prstohvat bibera
Veza svežeg korijandera
200g mlevenog mesa
1 kašika tartar sos
1 ljuta paprika

Priprema:

Testo napravite tako što ćete umutiti brašno, puter, so, jaje, vodu i malo sirćeta.

Potom pravite fil tako što sitno seckate crni i beli luk. Posoliti i pobiberiti, i dodati svež korijander. Sjediniti sve sa mlevenim mesom.

Rastanjiti prethodno pripremljeno testo i modlom oblikovati krugove. Dobijene krugove napuniti filom i preklopiti. Pržiti u dubokoj masnoći.

Empanadu servirati sa tartar sosom. Radi dekoracije dodati ljutu papriku.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.